Ensimmäinen postaus

Moikka! 👄

Ajattelin, että en kerro ensimmäisessä postauksessa mitään perustietoja itsestäni tai muuta vastaavaa. Ajattelin aloitella ihan suoraan blogipostauksella, jolla on aihe. Voin sitten myöhemmin kertoa itsestäni, mikäli se on tarpeen tai niin haluan tehdä.

Tämän postauksen aihe on käsityöt. Eli on tällä postauksella joku aihe ainakin. Yksi käsityömuoto/harraste, joka on astunut elämääni uudestaan lähiaikoina. Puhunkin tänään siis rautalankatöistä. Muistan kun lapsena olin äitini kanssa rautalanka-kurssilla, jossa käytiin yhdessä tekemässä rautalankatöitä. Taitavimmat tekivät jos jonkin näköisiä kynttilätelineitä ja kauniita sisustus tuotteita. Lapsena halusin itsekin osata tehdä samanlaisia. Ehkä jossakin vaiheessa alan tehdä isompia projekteja.

Saan usein ideoita käsitöistä tai muista harrastuksista, mutta usein kiinnostukseni lopahtaa yhtä nopeasti kuin alkaakin. On ainakin kiva jos asiat saa päätökseen. Etenkin käsitöitä tehdessä. Sitten voi myöhemmin palailla tekemään lisää, jollei ole jo löytänyt niin monta mieleistä käsityömuotoa, että ei enää innosta. Miettiessäni mikä käsityö tuntuisi omalta, muistot tulivat mieleeni. Muistan kuinka pidin rautalankatöistä. Olen kuitenkin aina tykännyt tehdä jos jonkin näköistä asiaa käsilläni. Niinpä kävin askarteluliikkeessä. Ostin sieltä eri paksuisia rautalankoja, helmiä, pihdit ja leikkurit. Kotonani oli jo valmiiksi joitakin askarteluhelmiä.

Noin kaksi kuukautta sitten ajattelin, että eihän siinä mitään menetä, jos kokeilee uudestaan. Olenkin aloitellut pienestä. Olen innostunut tekemään lähinnä erilaisia sydämiä tai kukkia. lähiaikoina myös oman nimeni muotoilua rautalangasta. Jopa sellaisena päivänä kun mikään ei tunnu inspiroivan, alan vaan vääntelemään rautalankaa. Terapeuttista. Ja parasta mitä olen hoksannut, silloinkin lopputulos voi olla ihan hieno. Juuri silloin kun ei yritä mitään.

On aina kiva löytää elämäänsä jotakin omannäköistä tekemistä, kukin tavallaan. Tästä on ihan hyvä lähteä liikkeelle. Tärkeintä on, että rentoutuu jonkun ajanvietteen parissa.

Tässä muutama kuva näistä rautalankatöistä, joilla olen aloitellut:





Kommentit

Suositut tekstit